Information om kakor (cookies)


Vad säger lagen?

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, ska alla som besöker webbplatser informeras om att webbplatsen innehåller kakor, vad dessa kakor används till och hur kakor kan undvikas.

Vill du ha ytterligare information om lagen hänvisas du till PTS, Post- och telestyrelsen.

Vad är en kaka?

En kaka är en liten textfil som sparas på din dator. kakor möjliggör en bättre webbsida för dig som användare och ger oss statistik om användandet av sajten.

Vi använder två typer av kakor. Permanenta kakor och sessionskakor.

De permanenta kakorna används för diverse interaktiva tjänster och mätning av statistik om vilka sidor som besöks, mm.

Sessionskakan används för att hantera navigation på webbplatsen. Under tiden du besöker en webbsida, skickas kakan mellan din dator och server för att kunna koppla information mellan olika sidor. Sessionkakor försvinner när du stänger din webbläsare.

Acceptera eller vägra kakor

Du kan själv ange om du vill acceptera kakor eller inte i din webbläsare. De flesta webbläsare (t.ex. Internet Explorer och Firefox) tar emot kakor automatiskt, men det går att ändra inställningarna så att de inte accepterar dem eller ger dig en valmöjlighet. Observera att om du stänger av kakor kommer inte hemsidan att fungera som avsett.

Blockera alla kakor

De flesta webbläsare ger dig möjlighet att blockera alla kakor. Mer information om hur du ändrar inställningarna avseende kakor i just din webbläsare finns i hjälp-menyn i webbläsaren.


  Tillbaka  
X
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta. Läs mer